Bijpraatavond klimaatplan Ooltgensplaat

In vier dorpen zijn inwoners door de gemeente gevraagd mee te denken met een klimaatplan voor hun dorp. Eén daarvan is Ooltgensplaat. Sindsdien is er een groep inwoners die fanatiek meedenkt over vragen als: waar halen we onze energie vandaan? Hoe gaan we onze huizen verwarmen? Hoe gaan we om met een veranderend klimaat? En hoe nodigen wij biodiversiteit in het dorp uit?

Bijpraatavond voor inwoners door inwoners op 2 juni

De afgelopen tijd heeft de groep flinke stappen gezet. Er zijn veel ideeën die de meedenkers graag willen delen met mede-inwoners van Ooltgensplaat. Daarom organiseert de groep op donderdag 2 juni van 19:30 – 21:00 een bijpraatavond in ‘t Centrum.

Wat kunt u verwachten?

Er zijn drie werkgroepen die zich richten op de inhoud: biodiversiteit en klimaat, techniek en isolatie. De meedenkers bespreken hun oplossingsrichting(en) en horen ook graag de mening van mede-inwoners: zijn we op de goede weg? En heeft u tips?

Energieloket Goeree-Overflakkee is er ook. Zij geven onafhankelijk advies over energiebesparing en alles wat daarbij komt kijken. Onder andere met energiecoaches die thuis komen kijken. Inwoners kunnen daarvoor ter plekke een afspraak maken

Tot slot is de gemeentelijke Klimaatkrachtig-organisatie aanwezig om te vertellen over het traject en geeft informatie over onder andere subsidies en duurzaamheidsleningen.

Meer informatie

Op https://www.klimaatkrachtiggo.nl/dorpskern/ooltgensplaat/ leest u meer over het traject in Ooltgensplaat. Heeft u vragen? Neem dan contact op via projectleiderooltgensplaat@goeree-overflakkee.nl.

Terug