Ruim 600 leerlingen op Goeree-Overflakkee kregen gastles over energie besparen

10-07-2023
314 keer bekeken 0 reacties

Maar liefst 17 basisscholen verdeeld over Goeree-Overflakkee kregen afgelopen schooljaar een inspirerende gastles over het onderwerp energie besparen van Stichting Milieu Dichterbij. Dit betekent dat ongeveer 600 kinderen hebben geleerd hoe ze thuis energie kunnen besparen.

Hoe wordt er thuis omgegaan met energie
Aan de hand van een checklist die thuis met de ouders ingevuld werd, werd in de klas gesproken over wat er al gebeurt om zo min mogelijk energie te gebruiken en waar nog kansen liggen. Honderden kinderen hebben de checklist thuis ingevuld. De resultaten zijn heel positief! De meeste huishoudens gebruiken LED-lampen en hebben zonnepanelen op het dak liggen. Maar er liggen ook nog kansen, want zo douchen de meesten langer dan 5 minuten.

Energiebespaardoos
Naast de gastles werd in elke klas een Energiebespaardoos verloot. Deze doos zat vol producten om thuis energie te besparen.

De lessen passen bij de duurzame ambitie van de gemeente en zijn onderdeel van het Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee (KKGO) programma van de gemeente. Samen met inwoners, ondernemers en andere partijen willen ze Goeree-Overflakkee klimaatkrachtig maken. Voor meer informatie ga naar https://www.klimaatkrachtiggo.nl/

Voor komend schooljaar kunnen basisscholen zich nog aanmelden voor de Energiebespaar gastles. Het programma is afgestemd op groep 7 en 8. Bij interesse stuur een mailtje naar info@milieudichterbij.nl.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen