Vanaf maandag 21 maart, de eerste dag van de lente, komen zo’n 100 Nederlandse gemeenten tegen elkaar uit tijdens het jaarlijkse NK Tegelwippen. Gemeente Goeree-Overflakkee is uitgedaagd door de buurgemeente Hoeksche Waard en gaat de vriendschappelijke strijd graag aan. Wethouders Tea Both en Harry van Waveren gaven samen met kinderen uit de twee gemeenten het startschot. In deze video gingen zij de strijd aan.

#teamGO

Doel NK tegelwippen

Welke gemeente wipt tot 31 oktober de meeste tegels en maakt plaats voor groen? Het kampioenschap stimuleert gemeenten en inwoners om te vergroenen. Maar het NK Tegelwippen draait zeker niet alleen om rivaliteit. Het heeft een hoger, gemeenschappelijk doel. Als tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, is Nederland beter bestand tegen extreem weer en krijgt biodiversiteit meer kans.

Subsidie beschikbaar

De gemeente Goeree-Overflakkee en het Waterschap Hollandse Delta willen inwoners ook met subsidie helpen tegels in hun tuin om te ruilen voor groen. Daarom kunnen inwoners subsidie aanvragen voor het vergroenen en klimaatbestendiger maken van hun tuin. Dit kan via de website van de gemeente en het waterschap.

Laat je tegels gratis ophalen

Inwoners en gemeenten gooien heel Nederland ‘op de schop’. Goeree-Overflakkee doet dit jaar voor het eerst mee en wil inwoners met de Tegeltaxi GO helpen de tuinen te vergroenen. Daarom kunt u uw tegels gratis op laten halen. Lees hier hoe het in zijn werk gaat: https://www.klimaatkrachtiggo.nl/tegeltaxi-go-haalt-tegels-gratis-op/.

Tegels aanmelden

Doe jij ook mee voor minder wateroverlast bij extreem weer en voor meer biodiveriteit? Wip dan mee! Je kunt de tegels aanmelden op: www.nk-tegelwippen.nl/meedoen/.

Goede voorbeelden

Wil jij jouw goede voorbeeld ook delen? Stuur dan een berichtje naar duurzaamheid@goeree-overflakkee.nl.