Meedenken en meedoen

Komen tot een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee raakt niet alleen de gemeente, het raakt ons allemaal. Daarom willen wij samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties hier mee aan de slag. We willen samen nadenken over een plan voor schone en duurzame energie voor onze woningen en bedrijfsruimten. Ideeën bedenken om het energieverbruik op ons eiland flink terug te dringen. En oplossingen toepassen in tuinen en de openbare ruimte om regenwater de ruimte te geven en hittestress te voorkomen.

Samen aan de slag

Eind 2021 moeten de eerste plannen klaar zijn. We gaan daarom aan de slag in vier dorpen: Stellendam, Ooltgensplaat, Stad aan ’t Haringvliet en Sommelsdijk. De andere dorpen volgen in de komende jaren.

We willen samen met inwoners en ondernemers nadenken over plannen van deze dorpen en de duurzame toekomst van ons eiland. Daarom komen we de komende periode met verschillende mogelijkheden, zodat iedereen mee kan denken en mee kan doen. Met elkaar maken we Goeree-Overflakkee klimaatkrachtig.

Samen plannen maken kan op verschillende manieren: van reageren op een concreet plan tot actief meedenken bij de vorming van de plannen. Wil je graag meedenken over de toekomst van jouw dorp en wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Of heb je mooie plannen en ideeën en wil je die graag met ons delen? Meld je dan nu aan!

afbeelding

Bijeenkomsten

We starten met bijeenkomsten in vijf dorpen. Dit zijn Stellendam, Ooltgensplaat, Oude Tonge, Dirksland en Stad aan ’t Haringvliet. Vanwege de COVID-19 maatregelen, zijn deze bijeenkomsten voorlopig digitaal. Tijdens de bijeenkomsten gaan we in gesprek over de toekomst: welke veranderingen komen op ons af en wat kun jij doen? Er is ruimte om vragen te stellen en mee te denken over de plannen. Wanneer er een bijeenkomst is in jouw dorp, ontvang je hiervoor een uitnodiging van de gemeente.

Maandag 7 november | Informatieavond Stad Aardgasvrij
Alle Bijeenkomsten

Vertel je ideeën.

Ben je enthousiast en wil je andere bewoners en bedrijven laten zien wat er mogelijk is op Goeree-Overflakkee? Help dan mee om nieuwe klimaat-bestendige plannen te maken. Zo kunnen we samen nog meer groene plekken ontwikkelen en ons eiland verder verduurzamen.

Initiatief aanmelden

wat gebeurt er in mijn dorpskern?

Op de kaart van Goeree-Overflakkee vind je per dorpskern welke projecten er zijn die ons eiland klimaatkrachtig maken.

Bekijk de projecten bij jou in de buurt
vrouw
tekst-wolk

Doe mee met deze projecten

Eilandbreed, maar ook in jouw dorpskern, zijn er tal van initiatieven waar je aan kunt meedoen! Bekijk het overzicht hiernaast en doe ook mee!

Stad aan 't Haringvliet
Stad Aardgasvrij
Gemeente Goeree-Overflakkee
Duurzaamheidslening