Denk en doe mee

Wij willen samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties werken aan een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee. Samen nadenken over een plan voor schone en duurzame energie voor onze woningen en bedrijfsruimten. Ideeën bedenken om het energieverbruik op ons eiland flink terug te dringen. En oplossingen toepassen in tuinen en de openbare ruimte om regenwater de ruimte te geven en hittestress te voorkomen.

afbeelding

Bijeenkomsten

Tijdens informatiebijeenkomsten leggen we uit wat de rol is van de gemeente Goeree-Overflakkee en welke rol jij kunt spelen om ons doel te bereiken. Er is ruimte om initiatieven te bespreken en vragen te stellen. Maar we kunnen ons voorstellen dat er nog vragen zijn. Hiernaast een opsomming van de meest gestelde vragen.

11 maart 2021
Vervolg bijeenkomst klimaatkrachtig Stellendam
Online
24-02-2021
Online bijeenkomst Ooltgensplaat
Online bijeenkomst
Nader te bepalen data
Online bijeenkomsten
Online
Woensdag 23 september
Stellendam – avond
Haegse Huus
Zaterdag 26 september
Stellendam – Ochtend / middag
Haegse Huus

Eerst volgende bijeenkomst:

Vervolgbijeenkomst Klimaatkrachtig Ooltgensplaat
24 maart 2021

Woensdag 24 maart organiseren wij opnieuw een online bijeenkomst voor Ooltgensplaat. Dit is een vervolg op de bijeenkomst van woensdag 24 februari. Heb je deze bijeenkomst gemist? Klik hier voor de uitzending. Wil je deelnemen aan het vervolggesprek over een klimaatplan voor Ooltgensplaat, meld je dan voor 23 maart aan via e-mail projectleiderooltgensplaat@goeree-overflakkee.nl. Je ontvangt dan een uitnodiging. De bijeenkomst is van 19.30 -21.00 uur en vindt online plaats.

AGENDA

De agenda voor deze avond is als volgt

1. Welkomstwoord & kennismaking

Door Sanne Groenewegen (projectleider voor Ooltgensplaat). Tijdens de kennismaking horen we graag uw naam en kort de reden waarom u aansluit.

2. Korte terugblik 24 februari

3. Startpunt

We werken toe naar een klimaatplan voor het dorp. Hiervoor is geen voorbedacht plan opgesteld; de inhoud bepalen we samen. Wat is een klimaatplan en waarom is het belangrijk dat dit er komt.

4. Spelregels

Door Meis Broeders. Er is een aantal harde spelregels; dit zijn kaders die zijn opgelegd vanuit het Rijk. Deze spelregels staan niet ter discussie. De zachte spelregels bepalen we met elkaar als basis voor onze samenwerking.

5. Verdieping

De gemeente geeft een eerste aanzet van onderwerpen voor in het klimaatplan. Samen bepalen we of dit de juiste onderwerpen zijn en hoe we deze concreet kunnen maken. Met elkaar maken we een verdiepingsslag ten opzichte van de informatie uit de bijeenkomst van 24 februari en bekijken we waar de kansen liggen.

6. Vervolgstappen

Ten slotte bepalen we hoe we verder gaan en welke stappen we met elkaar nemen om tot een klimaatplan voor Ooltgensplaat te komen.

VOORBEREIDEN

Mocht u zich willen voorbereiden op deze bijeenkomst dan kunt u deze stukken inzien:

EXPERTS

Inhoudelijk worden we deze avond ondersteund door:

  • Ralph Savelberg: over de inzet van energiebronnen
  • Esther Slegh: over het verwarmen van gebouwen
  • Jos ’t Mannetje: over klimaatverandering en – adaptatie
  • Meis Broeders: over samenwerken

Zij beantwoorden al uw vragen ten aanzien van klimaat en duurzaamheid.
 
Het doel van de avond is om echt met elkaar in gesprek te gaan en een eerste stap te zetten in het ontwerpen van een klimaatplan voor Ooltgensplaat.

Online