filter

Filter

Alle programma's
TVW
RAS
RES

Van bezit naar gebruik: delen is vermenigvuldigen

Voor veel mensen is een tweede auto eigenlijk wel wenselijk. Bijvoorbeeld wanneer een gezinslid dagelijks met de auto naar zijn of haar werk rijdt. Op Goeree-Overflakkee is de deelauto een duurzame oplossing. Zeker omdat eilandbewoners vaak naar winkels en belangrijke voorzieningen in een ander dorp moeten. De gemeente Goeree-Overflakkee is blij met initiatieven op dit terrein van burgers en organisaties. Zelf beschikt de gemeente over een interne deelauto die door meerdere ambtenaren gebruikt wordt, en kijken we naar uitbreiding.

Deelauto’s in Stad aan ‘t Haringvliet

Bij de aanleg van de wijk Havenstadt in Stad aan ’t Haringvliet is meteen nagedacht over autogebruik als onderdeel van de leefomgeving. Bij de wijk horen 2 volledig elektrische deelauto’s. Zo hebben wijkbewoners een alternatief voor de tweede auto, ontstaat er meer ruimte in de wijk en creëer je een prettigere leefomgeving. Projectontwikkelaar Wonen op Flakkee zet daarmee een trend voor duurzame ontwikkeling. Verandering moet je doen, niet alleen erover praten. Het project levert een waardevolle bijdrage aan onze duurzaamheidsambities.

Autodelen: de mogelijkheden

Stel je hebt een auto en wilt die met een groep bekenden delen, dan is het belangrijk dat alles goed geregeld is. De Vereniging voor Gedeeld Autogebruik kan je helpen bij het opzetten van een eigen autodeelgroep, zodat je met meerdere personen van één auto gebruik kunt maken.

Je kunt ook een deelauto huren van een bedrijf. Zij bezitten auto’s en plaatsen die overal in Nederland. De auto’s staan 24 uur per dag voor je klaar. Je opent ze vaak met een chipkaart zodat je meteen op weg kunt.

Meer lezen over dit onderwerp: Ontdek de mogelijkheden van autodelen

Projectleider

Marjolijn Stam projectleider

Projectleider RES

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld en of opgevolgd.

Agenda

In het proces om ons eiland te verduurzamen zijn dit een aantal belangrijke data:

Woensdag 23 september
Stellendam – avond

Tijdens deze bijeenkomst zal Jan de Geus, de projectleider van Stellendam, de actuele projecten toelichten en kunnen de inwoners vragen...

Vul de enquête in!

Hoe vind jij dat we ons eiland klimaatkrachtig moeten maken? We horen graag van je!