Terugblik bijeenkomst Ooltgensplaat (23 augustus)

Maandagavond 23 augustus hebben wij voor de zesde keer een bewonersbijeenkomst georganiseerd. Dit was de eerste fysieke bijeenkomst in ’t Centrum. Het was heel leuk om iedereen in het echt te zien! Je merkt gelijk dat een fysieke bijeenkomst meer interactie (mogelijk) is.

In het eerste deel van de bijeenkomst werd de groep drieën verdeeld:

 1. Techniek
 2. Isolatie
 3. Informeren/bewustwording

Er is een brainstormsessie gehouden over het onderdeel techniek:

 • Het is van belang om de opties voor aardgas in beeld te krijgen. Denk hierbij aan biogas, aquathermie, restwarmte, all electric en opslag. Er wordt gekeken naar de beschikbaarheid, geschiktheid, kosten, CO2 uitstoot en leveringszekerheid. Hiervoor is onderzoek van de woningtypen in Ooltgensplaat nodig.

Er zijn actiepunten gemaakt voor het onderdeel isolatie:

 • Je kunt op veel verschillende manieren je woning isoleren. Om inwoners op weg te helpen wordt er een stappenplan voor inwoners gemaakt. Het idee is om dit in de vorm van voorbeeldwoningen te doen. Inwoners die hun woning hebben geïsoleerd laten zien wat zij hebben gedaan. Zij worden als het ware ambassadeurs;
 • In de winter worden er warmtescans aangeboden om te zien hoe goed een woning is geïsoleerd;
 • Campagne zet de CV-ketel op 60!

Er is gebrainstormd over informeren en bewustwording:

 • Inwoners die hun huis verduurzamen zijn over het algemeen trots op het resultaat. Wij gaan op zoek naar deze personen die hun woning als voorbeeldwoning zien en hun ervaringen graag met anderen delen.

In het tweede deel van de bijeenkomst zijn onderwerpen besproken als:

 • Wij zijn op zoek naar energiecoaches in Ooltgensplaat;
 • Eind september komt er een nieuwe special waarin wij onder andere het team betrokken inwoners voorstellen;
 • 27 oktober gaan inwoners van Ooltgensplaat een klimaatschets ontwerpen. Inwoners ontvangen o.a. een uitnodiging via de krant en de dorpsraad.

Het was een goede bijeenkomst waar we weer stappen hebben gezet! Wilt u aansluiten? Stuur dan een berichtje naar projectleiderooltgensplaat@goeree-overflakkee.nl.

Terug