Voortgang klimaatplan Stellendam (december)

De meedenkersgroep van Stellendam ontstond in september 2020, in ’t Haegse Huus. Die dag organiseerden wij een bijeenkomst waar wij vertelden over het project Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee en hoe we samen een klimaatplan voor Stellendam willen maken. Een groep inwoners heeft zich hiervoor aangemeld.

De groep heeft in 2021 drie bijeenkomsten gehad. Tijdens deze bijeenkomsten werd duidelijk dat meedenkers behoefte hebben aan een duidelijk omlijnd plan. Daarom is afgesproken dat de gemeente een aantal voorzet doet.

De groep heeft vier belangrijke onderwerpen doorgegeven: mogelijkheden gezamenlijk kleinschalige warmte-opwek onderzoeken, inwoners informeren over individuele maatregelen om te verduurzamen, Stellendam klimaatbestendig inrichten en subsidiemogelijkheden. Met deze onderwerpen maakt de gemeente in samenwerking met Deltawind en Oost West Wonen een plan. Dit plan wordt in het voorjaar van 2022 aan de meedenkers gepresenteerd. Een volgende stap is om alle inwoners van Stellendam hierbij te betrekken.

Terug