Wat kan ik zelf al doen?

Om de kosten te beperken is het verstandig om samen te besluiten welke warmtesysteem het beste past in uw buurt. Op die manier wordt het mogelijk om meerdere woningen tegelijk te verduurzamen of aan te sluiten op een collectief warmtesysteem. Dit is vaak goedkoper dan zelf aan de slag te gaan.

Maar dat betekent niet dat u niets kan doen, integendeel! De belangrijkste stappen waar u geen spijt van krijgt (No-Regret maatregelen) zijn:

  1. Isoleren
    Vrijwel elk warmtesysteem werkt efficiënter wanneer gebouwen goed geïsoleerd zijn. Denk hierbij aan het na-isoleren van uw dak, gevels en ramen. Als u van plan bent om te verbouwen is dit het moment om hier extra aandacht aan te besteden.
  2. Zonnepanelen
    Plaats zonnepanelen op uw dak. Hiermee kunt u uw eigen elektriciteit opwekken. Zonnepanelen zijn binnen enkele jaren terug te verdienen, doordat u bespaart op uw elektriciteitsrekening. En het is nog goed voor het milieu ook!
  3. Elektrisch koken
    Stap over op elektrisch koken wanneer u van plan bent een nieuwe keuken aan te schaffen. Hierdoor wordt u minder afhankelijk van aardgas. Wilt u precies weten hoe u dit het beste aan kunt pakken? De gemeente helpt u graag verder.

Op deze website kunt u meer uitleg en een stappenplan vinden. Daarnaast kunt u meer informatie vinden over het verduurzamen van uw woning op de website van de woonwijzerwinkel (www.woonwijzerwinkel.nl).

Ook staan er energiecoaches voor u klaar om u te woord te staan. Zij kunnen u aan huis helpen met praktische en op uw situatie passende adviezen. Kijk op www.deltawind.nl/energiecoach of bel met 0187 – 470 544.