Wil jij aan de slag met het energiezuiniger maken van jouw woning, maar weet je niet goed waar te beginnen? Het is mogelijk om een afspraak te maken met een energiecoach. Deze energiecoach komt bij jou thuis of brengt op afstand (telefonisch of online) in beeld waar je energie kunt besparen. De overheid betaalt op dit moment de kosten voor dit gesprek.

Subsidie klimaatadaptatie

De gemeente Goeree-Overflakkee wil inwoners helpen de stenen in hun tuin om te ruilen voor groen. Daarom kunnen inwoners sinds 1 januari 2021 subsidie aanvragen voor een groenere en toekomstbestendigere inrichting van hun tuin. Benieuwd of de subsidie iets voor u is? U leest het hier.

afbeelding

Energiecoach

Wil jij aan de slag met het energiezuiniger maken van jouw woning, maar weet je niet goed waar te beginnen? Het is mogelijk om een afspraak te maken met een energiecoach. Deze energiecoach komt bij jou thuis of brengt op afstand (telefonisch of online) in beeld waar je energie kunt besparen. Op dit moment betaalt de overheid de kosten voor dit advies. Bekijk hier de uitleg over de energiecoach!

Naar energieloketgo.nl
afbeelding

Energiebespaartegoed

Wil je zelf aan de slag met kleine energiebesparende maatregelen in jouw woning? Dan is het  Energiebespaartegoed iets voor jou! Daarmee krijg je een tegoed van 50 euro dat kan worden besteed aan bijvoorbeeld LED-lampen, tochtstrips en nog veel meer.Het Energiebespaartegoed is aan te vragen via de website van het Energieloket Goeree-Overflakkee.

Naar energieloketgo.nl

warmtescan aanvragen

Waar ‘lekt’ de warmte bij jou thuis weg?
Merk jij dat je altijd vroeg in het jaar je verwarming aan hebt? Dan kan het zinvol zijn een warmtescan van je huis te laten maken. Een warmtescan geeft precies aan waar warmte uit jouw huis weg ‘lekt.’  Je ontvangt na afloop van de warmtescan een uitgebreid rapport met daarin uitleg en nuttige tips over hoe en waar je extra isolatie aan zou kunnen brengen.

Kosten
Het maken van de warmtebeelden, het interpreteren van deze foto’s en dit uitwerken tot uitgebreide rapportage met nuttige tips kost tijd. De kosten voor een warmtescan zijn daarom 120 euro.

 

Naar website

Handleiding energiezuinig wonen en leven

Deze handleiding legt uit hoe je het verduurzamen van je huis kunt aanpakken. In het tempo dat bij jou past maak je je huis energiezuinig en comfortabel. De handleiding vraag je eenvoudig aan op de website van het Energieloket GO.

Naar website

Initiatief aanmelden

Ben jij zelf al hard aan de slag met duurzaamheid, en wil je anderen inspireren met jouw initiatief? Meld je initiatief hier aan!

Initiatief aanmelden
afbeelding
afbeelding

Duurzaamheidslening voor particuliere woningbezitter

Gemeente Goeree-Overflakkee stelt een duurzaamheidslening beschikbaar voor particuliere woningbezitters op het eiland. De duurzaamheidslening is een aantrekkelijke lening met een lage rente. Met de lening tref je gemakkelijk duurzame maatregelen in de woning. Je verlaagt zo naast de energierekening ook jouw woonlasten. De lasten van de lening zullen voor de woningbezitter in de meeste gevallen geheel of voor een groot deel wegvallen tegen de verlaging van de energierekening. Meer informatie op de website van gemeente Goeree Overflakkee.

 

Naar de website

Bijeenkomsten

Tijdens informatiebijeenkomsten leggen we uit wat de rol is van de gemeente Goeree-Overflakkee en welke rol jij kunt spelen om ons doel te bereiken. Er is ruimte om initiatieven te bespreken en vragen te stellen. In september organiseerden we twee fysieke bijenkomsten in Stellendam. I.v.m. Covid-19 bereiden we momenteel nieuwe online bijeenkomsten voor. Houd onze agenda in de gaten.

Maandag 7 november | Informatieavond Stad Aardgasvrij

Veelgestelde vragen

Jazeker! Gemeente Goeree-Overflakkee stelt een duurzaamheidslening beschikbaar voor particuliere woningbezitters op het eiland. De duurzaamheidslening is een aantrekkelijke lening met een lage rente. Met de lening tref je gemakkelijk duurzame maatregelen in de woning. Je verlaagt zo naast de energierekening ook jouw woonlasten. De lasten van de lening zullen voor de woningbezitter in de meeste gevallen geheel of voor een groot deel wegvallen tegen de verlaging van de energierekening. Meer informatie op de website van gemeente Goeree-Overflakkee.

In het landelijke Klimaatakkoord maakten we afspraken om het gebruik van fossiele brandstoffen zoals aardgas terug te dringen en ons energieverbruik te verminderen. Door te stoppen met het gebruik van aardgas als energiebron, verminderen we de CO2-uitstoot.

De overheid wil dat in 2050 alle woningen in ons land helemaal aardgasvrij zijn.

Gemeente Goeree-Overflakkee zet zich in voor een duurzame toekomst. Een toekomst waarin op het eiland steeds minder energie wordt verbruikt, en de energie die nodig is wordt gewonnen uit schone, duurzame energiebronnen. Waar zuinig wordt omgegaan met de grondstoffen en ons natuurlijk kapitaal. Een toekomst waarin het ook voor de generaties na ons prettig leven is. Samen met de inwoners, ondernemers en andere partijen werken we aan een energieneutraal eiland.

In 2021 moet er een plan zijn voor het overstappen van de dorpen naar een alternatief voor aardgas. Dit plan willen we maken samen met de inwoners en ondernemers. Dit is onderwerp van gesprek van de (online) informatiebijeenkomsten. Denk en doe je mee? We ontmoeten je graag op 1 van de bijeenkomsten. Kijk in de agenda voor de data.

Alle kleine stappen helpen. Wil jij aan de slag met het energiezuiniger maken van jouw woning, maar weet je niet goed waar te beginnen? Er zijn diverse hulpmiddelen waarvan jij gebruikt kunt maken, om te starten met het verduurzamen van jouw woning. Van een handleiding tot een energiecoach, er is voor iedereen iets. Klik hier voor alle mogelijkheden.