Informatieavond 23 januari over draagvlakmeting Stad Aardgasvrij

11-01-2023
140 keer bekeken 0 reacties

Wordt Stad aan ’t Haringvliet vanaf 2025 aardgasvrij? Van 3 juni tot en met 30 juni 2023 kunnen Stadtenaren hierover stemmen. Dit is een grote stap richting een aardgasvrij dorp. Daarom is er een informatieavond op maandag 23 januari van 19:30 tot 22:00 uur in 't Trefpunt.

Als minimaal 70% van de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in Stad met een aardgasaansluiting vóór een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet stemt en alle andere beloften worden waargemaakt, gaat de overstap door. Stadtenaren kunnen vervolgens kiezen voor de collectieve overstap naar groene waterstof, of een eigen aardgasvrije oplossing zoals een warmtepomp. Maar hoe gaat het stemmen in zijn werk? Waar kunnen inwoners stemmen? En wat betekent het als iemand voor, tegen of niet stemt? Bij deze onderwerpen staat het projectteam tijdens de informatieavond stil. Ook wordt de tijd genomen om vragen te beantwoorden. 

Schouw laat zien welke aanpassingen nodig zijn

Tijdens de informatieavond besteden we ook aandacht aan het schouwen. Tijdens een schouw wordt bekeken welke aanpassingen in de woning nodig zijn om over te stappen van aardgas naar groene waterstof. Ook wordt informatie gegeven over subsidies voor elektrisch koken en elektrisch verwarmen. Inmiddels is ruim 30% van de woningen en panden geschouwd. Tijdens de informatieavond bespreken we de bevindingen tot nu toe. Meer informatie over schouwen of een schouw aanvragen kan hier

Informatie voor huurders van Oost West Wonen 

Tijdens de draagvlakmeting kunnen ook huurders van Oost West Wonen hun stem uitbrengen. Alle huurders die vragen hebben of in gesprek willen, kunnen tijdens de informatieavond bij de medewerkers van de woningcorporatie terecht.

Contact en meer informatie

Heeft u vragen over het project Stad Aardgasvrij? Neem dan gerust contact op met omgevingsmanager Bobby Groenewoud via 06 – 154 86 478 of stadaardgasvrij@gmail.com. Wilt u meer informatie over het project? Meld u aan voor de nieuwsbrief en volg ons op social media.

Over Stad Aardgasvrij

Stad Aardgasvrij is een initiatief van een groep Stadtenaren. Deze inwoners maken samen met deskundigen uit het bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen een plan om Stad aan ‘t Haringvliet vanaf 2025 aardgasvrij te maken. Dit door gezamenlijk over te stappen op groene waterstof of een eigen aardgasvrije oplossing. In juni 2023 bepalen de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties zelf of Stad vanaf 2025 aardgasvrij wordt.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen