Coöperatie Deltawind start ‘SAMEN ENERGIE BESPAREN’ in Achthuizen: buurtbegeleiders helpen

06-09-2023
166 keer bekeken 0 reacties

Een hoop mensen zien door de bomen het bos niet meer als het gaat om isolatie, zonnepanelen en subsidies. De buurtbegeleiders van ‘Samen Energie Besparen’ helpen je van begin tot eind graag op weg naar een lagere energierekening.

‘Samen energie besparen’ is een initiatief van Coöperatie Deltawind. Het initiatief helpt mensen naar een lagere energierekening door het geven van informatie, het bekijken van de staat van de woning, en het in kaart brengen van welke maatregelen zinvol zijn. Dit loopt van kleine maatregelen die je eenvoudig zelf kan uitvoeren tot grotere isolatiemaatregelen zoals dakisolatie. En het is handig en gezellig om dit samen met buren op te pakken. Vervolgens leggen de buurtbegeleiders contact met lokale bedrijven en aannemers, en kan een gesprek gepland worden over welke subsidiemogelijkheden er zijn. Het initiatief richt zich hoofdzakelijk op bewoners van koopwoningen. 

Reis over het eiland 

Het initiatief is begin dit jaar gestart in Ooltgensplaat. Daar zijn bewoners van de Pieter Biggestraat e.o, geholpen om woningen die slecht geïsoleerd zijn aan te pakken.  Dit najaar en volgend jaar zal de actie over het eiland gaan. Aankomende maand start Samen Energie Besparen in Achthuizen, waar iedere dinsdagmiddag van 13.00-17.00 een mobiel loket zal zijn op de parkeerplaats voor de Maria ten Hemelopneming kerk.  Daar kunnen mensen terecht met vragen, onder het genot van een kopje koffie.  Om 14.00u en 16.00u starten mini-workshops van 30 minuten over isolatie en andere energiebesparende maatregelen. Iedereen is van harte welkom. 
  
Kom je graag met ons in contact? Bel buurtbegeleiders Ronald en Daisy op telefoonnummer 06-82371303 of 06-26018612 of mail naar samenenergiebesparen@deltawind.nl. 

Over energiecoöperatie Deltawind  

Coöperatie Deltawindis de energiecoöperatieop Goeree-Overflakkee.  De coöperatie is opgericht in 1989 en telt inmiddels meer dan 2400 leden. Deltawind staat voor het produceren van duurzaam opgewekte energie, in eigendom van de lokale bevolking, en het bevorderen van efficiënt energieverbruik. Nu de windopgave op het eiland gerealiseerd is, richt de coöperatie zich ook op verdere verduurzaming van het eiland. Dat doen we via Klimaatkrachtig GO; de plek waar de gemeente Goeree-Overflakkee samen met inwoners, ondernemers en partners zoals Deltawind nadenkt over de route naar een duurzaam eiland. Want welke warmteoplossing er na aardgas ook komt, een energiezuinige woning is altijd een goed idee. Zie voor meer informatie www.deltawind.nl, www.energieloketgo.nl  en www.klimaatkrachtiggo.nl/.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen