Vrijstaande woning (1920-1940)

Tussen de Eerste en Tweede wereldoorlog zijn er ook huizen gebouwd in de dorpskernen. Dit zijn relatief kleine woningen met een begane grond en een verdieping in de kap. Wat betreft isolatie zijn veel woningen verouderd. Hieronder vindt u de vijf maatregelen die het meeste energie besparen.

 

 

 

 

  

 

Top 5 energie-besparende maatregelen voor deze woning:

 

Binnengevel isolatie 

 

Het plaatsen van isolerende voorzetwanden van binnenuit tegen de gevels bespaart met name bij vrijstaande huizen veel aardgas (tot 355 m3 per jaar) en verhoogt het wooncomfort. Kijk voor meer informatie op de website van het Energieloket.

Dakisolatie

 

Dakisolatie kan vaak van binnenuit gedaan worden. Deze maatregel levert voornamelijk bij een verwarmde zolderverdieping veel besparing (tot 255 m3 per jaar) opKijk voor meer informatie op de website van het Energieloket.

 

 

 

 

Vloerisolatie

 

Vloerisolatie verhoogt het wooncomfort in de woonkamer en bespaart energie (tot 150 m3 per jaar). Bij vloerverwarming is goede isolatie een voorwaarde. Meer informatie over het isoleren van uw vloer? Kijk op de website van het Energieloket 

Isolatieglas

 

Vervangen van enkelglas door HR++ vergroot het comfort in de kamers en bespaart veel energie (tot 150 m3 per jaar) . Voor het overstappen op een warmtepomp is HR++ glas vaak een voorwaarde. Meer informatie over het vervangen van uw glas? Kijk op de website van het Energieloket.

 

 

 

 

 

Kierdichting en ventilatie

 

Voorkom dat koude lucht bij ramen en deuren naar binnen komt door naden en kieren dicht te zetten met tochtband of kit.  Met deze maatregel kunt u tot 65 m3 gas per jaar besparen. Zorg wel voor voldoende ventilatie. Meer informatie? Kijk op de website: Energieloket.

 

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen